Mijn gevoel is weg

Een veelgehoorde opmerking in een relatie is: ‘Mijn gevoel is weg.’ Voor je partner is dat heel pijnlijk en voor jezelf betekent dit, dat je niet meer gelukkig bent in je relatie. Vaak wordt deze opmerking gevolgd door: ‘Mijn liefde voor jou is op, het is weg.’ Kan de liefde opraken? Veel relatietherapeuten zeggen van niet. Je gevoel is niet zomaar van de ene op de andere dag verdwenen, maar je kan je door omstandigheden wel hebben afgesloten voor je gevoelens en voor je partner. Je partner heeft je zo gekwetst, dat je je afsluit om jezelf te beschermen. Je bent moe van het vele ruziën of je bent jezelf kwijtgeraakt in je relatie en gaat op slot. Als je gevoel weg is en je niet meer gelukkig bent, heeft dit niet alleen gevolgen voor je relatie. Je kan hier lichamelijke klachten van krijgen, zoals een opgejaagd gevoel of slaapproblemen. Heb je al een tijdje het idee, dat je gevoel voor je partner weg is? Blijf hier niet alleen mee worstelen en spreek het uit naar je partner. Zoek samen hulp en ontdek of relatietherapie jullie weer een stap vooruit kan helpen.

Een onoverbrugbare afstand?

De vlinders in je buik hebben plaatsgemaakt voor ‘houden van’. Op een gegeven moment verdwijnt ook dit gevoel. Je irriteert je aan je partner en je bent steeds vaker boos. Of je trekt je juist terug. Je merkt, dat je gevoel voor je partner verdwenen is. Vaak blijf je alleen rondlopen met je gedachten. Hoe komt het dat mijn gevoel weg is? Wat moet ik hier aan doen? Moet ik onze relatie verbreken? De gevoelens zijn er misschien nog wel, maar je hebt een muur om je heen gebouwd om jezelf te beschermen. Vaak is dit niet eens bewust. Je gevoel kan wel weer terug komen als je je open stelt. Die muur gaat pas weg als je je veilig voelt. Er moet iets in jullie relatie veranderen om dat gevoel van veiligheid terug te krijgen. Dit kan je niet alleen, samen kunnen jullie weer groeien in jullie relatie. Met hulp van een relatietherapeut ontdekken jullie wat er speelt en welke stappen jullie kunnen zetten om jullie relatie nieuw leven in te blazen. Hoe langer je wacht met hulp zoeken, hoe lastiger het is om je weer open te stellen. Stel je hulpvraag dus niet uit.

Aanmelden voor relatietherapie

Voor aanvang van de therapie plan je een kennismakingsafspraak met de therapeut. Tijdens dit gesprek bespreken jullie samen met de therapeut wat jullie willen bereiken en hoe de therapie jullie dichter bij jullie doelen kan brengen. Ook ervaren jullie in dit gesprek of er een klik is met de relatietherapeut. Dat is minstens zo belangrijk. Tijdens de therapie worden jullie gestimuleerd om echt met elkaar in gesprek te gaan en te ontdekken waarom je gevoel weg is. Het blijft niet bij praten alleen. Jullie doen ook praktische oefeningen om echt bij je gevoel te komen. De therapeut kan hier verschillende methodes voor gebruiken, afhankelijk van wat jullie wensen zijn en wat het beste bij jullie past. Er is geen wachtlijst, dus een afspraak op de locatie in Rotterdam is zo gemaakt. Zoek je een locatie in andere regio? Er is altijd een relatietherapeut bij jullie in de buurt. De locaties zijn verspreid over het hele land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *