Sedumdak

Sedum, een populaire vetplant


Sedum is een vaste, laag groeiend planten. Het zijn uitstekende bodembedekkers en en gedijen bijna overal, zolang er maar een goede afwatering is.
De bloemen, die variëren van wit, geel, roze en rood, zijn klein en stervormig. Omdat ze zo dicht bij elkaar zitten, wordt een brede, zacht gewelfde kop gevormd waardoor vlinders en bijen zich kunnen voeden. De bloemstelen dragen even aantrekkelijke bladeren die veel aan de plant toevoegen.

De opmars van groendaken


Groene daken en muren bestaan ​​al eeuwen over de hele wereld. Recente zorgen over duurzaamheid, klimaatverandering, onze ecologische voetafdruk en economische problemen hebben ertoe geleid dat we getuige zijn van een groeiende belangstelling voor deze vorm van groene dakbedekking.

Waarom sedum als dakbedekking?


Het mooie van een sedumdak is dat deze droogtetolerant zijn. De meeste daken zijn moeilijk toegankelijk en daarom is het niet praktisch om twee of drie keer per week naar boven te klimmen om de planten water te geven en wat te snoeien en onkruid te wieden. Een sedumdak is dus redelijk onderhoudsarm. Het hoeft niet te worden bewaterd, gekapt of gemaaid. Het enige wat hij wil is één keer per jaar voeren, hardnekkig onkruid laten trekken en de omliggende goten en afwateringsopeningen mooi schoon houden.

Een sedumdak aanleggen


Seum is ondiep geworteld en heeft niet al te veel groeimedium nodig wat wel essentieel is voor een dakbedekking.
Hoe dieper het groeimedium, hoe meer gewicht er aan het dak wordt toegevoegd, wat toch wel een kleine nachtmerrie wordt voor uw dakconstructie als dit niet goed is berekend!
Een sedumdak aanleggen kan je ook zelf! Er bestaan kant en klare matten die je eenvoudig zelf kan plaatsen. Ze bevatten een beschermdoek, een drainagelaa ,filtervlies ,een substraatlaag en de sedummixmat met de plantjes