Sportkleding of sport-bikini?

Kennen jullie de tijd nog dat je naar de sportschool toe kon gaan? Gewoon deze vraag is toch al triest? We leven in het een tijd waarin naar de supermarkt gaan het leukste is wat je op een dag kan doen. We hebben de Efteling moeten inwisselen voor de poppen bij de Hoogvliet. Ik mis de fitness nog het meeste. Ik mis de plek waar ik even kan bewegen, even wat energie kwijt kan. Het enige wat ik niet mis is de sportkleding die iedereen draagt bij de fitness. Ik weet niet wat er gebeurd is met sportkleding, vroeger droeg iedereen gewoon een ‘normale’ joggingbroek met een Nike T-shirt. Maar herenmode in het algemeen is veranderd en dat zie je voornamelijk aan iedereens sportkleding. Toen ik nog naar de sportschool kon werd ik altijd geconfronteerd met deze verandering in herenmode. Want de heren zijn daar vaak schaarser gekleed dan de vrouwen. En dat is best lastig, want de gemiddelde fitness-vrouw draagt niet meer dan een sport-bikini.

 

De verandering van herenmode

Herenmode is gewoon drastisch veranderd. Alles moet steeds strakker. Herenmode is veranderd in een wedstrijd wie de strakste kleding kan dragen. Het gaan opeens niet meer om hoeveel je kan tillen, maar om hoe straks jouw broek is. De spiegels in de sportschool worden niet meer bezet door de vrouwen maar door de mannen. Want met deze hele korte herenmode kan je goed elke spier zien als je aan het bankdrukken bent. Sportkleding is kleiner en smaller geworden zodat men zichzelf beter kan bewonderen. Ik werd regelmatig op mijn rug getikt omdat ik voor iemands spiegel stond. Hij kon zichzelf namelijk niet meer zien. Ik loop dat zelf in ‘normale’ sportkleding. Gewoon een lange joggingbroek met een shirt erboven. Sportkleding moet, naar mijn mening, vooral ruim en comfortabel zitten. Elke keer als ik mijn biceps aanspan moet ik niet bang zijn dat mijn shirt scheurt.

 

Waarom deze verandering?

Maar waar komt deze verandering in herenmode vandaan? Ik denk dat herenmode gewoon wat later is dan vrouwenmode. Vrouwenmode is al redelijk wat jaren bezig met strak, strakker, strakst. De sportkleding voor heren zijn nu ook eindelijk met deze race begonnen. Ik weet nog niet of ik er heel blij mee ben. Mij kennende zal ik ook uiteindelijk strakkere sportkleding kopen, want vroeg of laat ga ik met de trend mee. Hopelijk gaan we vanzelf weer naar wat lossere herenmode toe. Over 20 jaar lopen we allemaal weer in superlossen kleding. Dan zal de trend wel weer zijn omgeslagen. Dat is denk ik precies op tijd, want rond die tijd mogen we denk ik weer naar de sportschool toe.  

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *