Zin in een stedentrip in eigen land? Arnhem is het bezoeken waard!

Mode, kunst en cultuur, gezellige terrassen, groene parken en een rijke historie: Arnhem heeft het allemaal. Als je nog nooit in Arnhem bent geweest, dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Deze historische Gelderse stad is een absolute aanrader voor een dagtrip of weekendje weg. Voor een overnachting of twee kun je terecht in een van de vele Arnhem hotels. Lees hier waarom Arnhem echt het bezoeken waard is.

Het Modekwartier

Als je van kunst en cultuur houdt, dan zit je in Arnhem goed. In de stad wonen veel kunststudenten die studeren aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten, een van de bekendste kunstacademies van Nederland. En dat merk je aan de sfeer in de stad. Het centrum barst van de hippe koffietentjes en speciale modeboetiekjes. Bovendien vind je er het Modekwartier, de wijk in Klarendal die volledig in het teken staat van mode, kunst, design en galerijen. Veel lokale ontwerpers hebben hier hun studio en winkel. Scoor een uniek kledingstuk ontworpen door een jonge, veelbelovende modeontwerper of geniet van hedendaagse kunst in een van de kunstgalerijen. Is het tijd voor een lunchpauze? Dan kun je hier in een van de vele gezellige restaurants terecht voor een lekkere maaltijd.

Eusebiaskerk

Wie naar Arnhem gaat, mag de Eusebiaskerk niet overslaan. De kerk is ten tijde van de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest, maar daarna opgebouwd tot haar originele staat. De kerk is dan ook een nationaal teken van wederopbouw na de horror van de Tweede Wereldoorlog. Het is een prachtige, grote kerk en ook de binnenkant is een bezoekje waard. Met een panoramalift word je meegenomen naar de toren waar je kunt genieten van een imposant uitzicht over de hele stad. Met een hoogte van 73 meter is de toren van de Eusebiaskerk het hoogste punt van de stad. Vanaf hier kun je ook de Rijn en de Veluwe bewonderen.

Park Sonsbeek

Net buiten de stad vind je Park Sonsbeek, een landgoed dat al ruim 250 jaar bestaat. Een bezoek aan dit park is zeker de moeite waard. Je vind hier vele vijvers, watervallen en bomen. Park Sonsbeek is niet zonder reden een van de mooiste parken van Nederland. In de zomer is de sfeer hier heel gezellig met alle kunststudenten en bewoners van in en om Arnhem die hier komen om van een picknick en de gezelligheid te genieten. Elke eerste zondag van de maand vind hier de Sonsbeekmarkt plaats, een echt hoogtepunt waar vele bezoekers op af komen. Bovendien vind je op de Hartjesberg Stadsvilla Sonsberg, een prachtig en monumentaal pand waar je een mooi uitzicht over het park te zien krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *