Tips voor om langer thuis te kunnen wonen

De meeste ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen om hier te genieten van hun pensioen. Je hebt er immers hard voor gewerkt en je laatste jaren thuis kunnen doorbrengen is dan wel zo lekker. Maar hoe zorg je hiervoor? In deze blog geven wij je tips om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen.

Zorg voor de juiste spullen in huis

De meeste senioren denken te laat aan het kopen van de juiste hulpmiddelen. Denk hierbij aan trapliften, rollators en goede handvaten (onder andere voor in de badkamer). Naast deze hulpmiddelen is het hebben van een goed bed en goede stoelen ook erg belangrijk. Comfort in de nacht is cruciaal om fit te kunnen blijven. Een slechte nachtrust is een klacht die vaak voorkomt bij oudere mensen. Investeer daarom in een bed van goede kwaliteit en vraag om hulp aan specialisten. Op zoek naar een goed hoog laag bed of een seniorenbed

Blijf actief

Binnen voor de tv zitten klinkt misschien lekker, maar zal op den duur gaan vervelen. Ook is het niet goed om alleen maar binnen te zitten. Frisse lucht is goed voor je, loop lekker naar de supermarkt in plaats van de auto te pakken. Wanneer je samen met een vriend een vaste dag inroostert om een mooie wandeling te maken, heb je gelijk weer iets om naar uit te kijken. Bewegen is erg belangrijk. Naast wandelen zijn er nog genoeg sporten om te beoefenen op een latere leeftijd. Er zijn genoeg sportclubs die nog plek hebben.

Ventileer goed

Wanneer je erop uitgaat voor je wandeling naar de supermarkt is het goed om de ramen open te zetten. Zo komt er frisse lucht in het huis wat goed is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Op zoek naar meer tips? Bekijk de website van Well-Fair eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *