Tips voor verhuizen met kinderen

Op tijd beginnen met het voorbereiden van de verhuizing is erg belangrijk. Verhuizen is namelijk een flinke klus en daar verkijken sommige mensen zich op. Zeker als het gaat om een verhuizing met jonge kinderen is het handig om jezelf goed voor te bereiden. Hoe je dat het beste kan doen, lees je in dit artikel. 

Kies een rustige periode uit

Wanneer het voor jou niet veel uitmaakt op welk moment in het jaar je gaat verhuizen, is het verstandig om dit in de zomervakantie te doen. In de zomervakantie hebben kinderen namelijk geen andere grote veranderingen of belangrijke zaken zoals een musical, kamp, nieuwe school of toetsen. Ze kunnen dan rustig hun schooljaar afmaken en na de vakantieperiode op een nieuwe school beginnen als dit nodig is door de verhuizing. Tijdens de zomervakantie hebben ze dan nog genoeg tijd om afscheid te nemen van hun oude huis en te wennen aan het nieuwe huis. Van der Eijken makelaardij: Uw makelaar in Roosendaal, weet door ervaring dat dit erg goed werkt voor kinderen. 

Vertel het pas als alles zeker is

Een nieuwe woning aan je kinderen laten zien, geeft veel onrust. Probeer daarom een goede balans te vinden in de hoeveelheid informatie die je jouw kinderen geeft over de verhuizing. De verhuizing hoef geen geheim te zijn, maar het is ook niet fijn als jouw kinderen veel onnodige informatie te weten krijgen. Vertel ze dus duidelijk wat er gaat gebeuren als alles zeker is. Vertel op dat moment dan ook meteen waar jullie naartoe gaan verhuizen zodat ze helemaal weten waar ze aan toe zijn. 

Laat ze meedenken over de inrichting van hun eigen slaapkamer

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht, kun je gaan nadenken over de inrichting van het huis. Je kunt na gaan denken over welke spullen je wel en niet meeneemt. Vraag ook aan je kinderen wat ze leuk vinden voor in hun nieuwe slaapkamer. Welke kleuren vinden ze mooi? Blijft de vloer die er nu in ligt hetzelfde? En welke meubels gaan jullie mee verhuizen? Wanneer je kinderen nog te jong zijn om hierover mee te denken, adviseren we je zoveel mogelijk hetzelfde te houden, zodat hun slaapkamer vertrouwd aanvoelt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *