Uitvaarttrend: natuurlijke look

Steeds vaker zijn ‘groene’ graven duidelijk zichtbaar op een begraafplaats. Na de begrafenis worden bloemen en kransen verwijderd. Omdat een graf hierna vaak kaal is, voegen mensen steeds vaker vaste beplanting toe. Ook worden natuurbegraafplaatsen steeds populairder.

Duurzame natuursteen

Door het toepassen van duurzame materialen blijft het grafmonument langer mooi. Ook help je mee aan een beter milieu en duurzame toekomst. Voorbeelden van duurzame materialen zijn bijvoorbeeld glas en RVS. Ook bestaat er een alternatief: het hergebruiken van een grafsteen. Wanneer nabestaanden afstand doen van de steen, wordt deze als nieuw gemaakt. Persoonsgegevens worden gewijzigd, de steen wordt schoongemaakt en tot slot wordt deze gepolijst. 

Natuurbegraafplaats

Steeds meer mensen kiezen voor een natuurbegraafplaats. Een natuurgraf gaat langzaam op in de natuur. Het grote voordeel hiervan is dat je geen grafmonument hoeft te kopen en te onderhouden. Mocht je er behoefte aan hebben, kun je van tevoren al een plek uitzoeken. Dierbaren kunnen uw graf terugvinden door het gebruik van GPS-coördinaten. Natuurbegraafplaatsen maken kosten om het gebied te onderhouden. Wanneer je een natuurgraf kiest, draag je dus bij aan het in stand houden van de natuur.

Accessoires

Naast het aanbrengen van beplanting op het graf, kun je er voor kiezen andere duurzame accessoires neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan duurzame lantaarns, accessoires en plantenbakken. 

Vervoer

Voor een uitvaart moeten vaak nabestaanden reizen: dit is een grote boosdoener op het gebied van vervuiling. Ook het vervoer van de overledene moet geregeld worden, maar je kunt voor een milieuvriendelijke optie kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een wagen met paard of elektrische rouwauto.

Zelf een grafsteen ontwerpen is ook mogelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *