Voel je jezelf!

Zit jij lekker in je vel? Ben jij tevreden met jezelf? En kun jij jezelf zijn? Vragen die niet snel aan je worden gesteld, maar wel belangrijk zijn om over na te denken. Het is goed om eens stil te staan bij het feit dat jij er mag zijn. Je bent mooi, je bent sterk en je bent het waard! Het moet verplicht worden dat jij jezelf mag en wil zijn. Maar welke onderdelen maken nou dat jij jezelf kan en wil zijn?

Zelfbewustzijn

Wees allereerst zelfbewust van jezelf. Kijk eens goed in de spiegel, wie zie je eigenlijk voor je? Wees bewust wat je eigenschappen zijn en waar je jezelf in wil verbeteren. Kom er hierbij met name achter waar jij blij van wordt, want dan weet je waar je meer tijd in kunt steken. Maar wees ook bewust van je emoties en gevoelens. Deze factoren bepalen namelijk wie je bent en hoe je in het leven staat.

Fysieke verzorging

Fysieke verzorging staat in verbinding met je mentale gesteldheid. Wanneer jij goed voor je lichaam zorgt, leidt dit tot een innerlijke boost van jezelf. Door bijvoorbeeld regelmatig naar een schoonheidssalon te gaan, kan je er al voor zorgen dat je je fijn in je lichaam voelt. Niet alleen het resultaat zorgt ervoor dat je je zelfverzekerder voelt, ook gun je jezelf hierdoor even qualitytime. Het is belangrijk om momenten te pakken waarin je even volledig aan jezelf denkt. Naast lichamelijke verzorging kun je je ook al meer jezelf voelen door kleding te dragen die echt bij jou horen. De één draagt het liefst elke dag een jurk of rokje terwijl de ander het liefst elke dag in een spijkerbroek loopt. Laat jezelf dus in je waarde!

Mentale verzorging

Jezelf voelen vloeit uiteindelijk alleen maar voort uit je mentale gesteldheid. Je hersenen bepalen of jij jezelf durft te zijn. Dit wordt natuurlijk beïnvloed door veel factoren, waaronder mentale verzorging. Ontwikkel jezelf door elke dag van jezelf en van anderen te leren. Jezelf kun je leren ontdekken door bijvoorbeeld te mediteren. Van anderen kun je leren door trainingen te volgen of een gesprek met iemand aan te gaan. Gun jezelf hier ook de tijd voor om bij je mentale verzorging stil te staan!