Waar moet je op letten bij het kopen van geperste brokken voor jouw hond?

Veel mensen weten niet wat beter is voor een hond, geperste brokken of nat voer. Er zijn een hoop verschillende factoren waar dat vanaf hangt. Het is namelijk zo dat geperste brokken goedkoper zijn dan ander hondenvoer. Daardoor is het voor mensen die een minder groot budget hebben vaak voordeliger om geperste brokken te kopen. Het is voor veel mensen onduidelijk wat beter is voor hun hond. 

Voordelen van geperst voer

Naast het feit dat geperst voer meestal goedkoper is, zitten er meer voordelen aan het geperste voer. Zo beweren de fabrikanten die deze brokken maken dat de brokken sneller uit elkaar vallen in de maag van de hond. Hierdoor zouden de voedingsstoffen die in het voer zitten sneller worden opgenomen in de maag. Of dit nou echt een voordeel is, is moeilijk te zeggen. Er zijn nog weinig onderzoeken gedaan naar de verschillen tussen geperste brokken en andere soorten hondenvoer. Het is wel zo dat sommige honden beter reageren op geperste brokken dan op ander voer. Dit kan een voordeel zijn maar het komt ook voor dat het juist andersom is.

geperste brokken

Nadelen van geperste brokken

Er zitten ook een aantal nadelen aan geperste brokken. Gelukkig zijn de fabrikanten al hard op weg om die nadelen te laten verdwijnen. Een van die nadelen is het feit dat er veel minder eiwitten zitten in geperst voer. Doordat eiwitten één van de belangrijkste bouwstoffen zijn voor honden is dit een behoorlijk nadeel. Gelukkig zijn er de laatste tijd steeds meer fabrikanten die er voor zorgen dat minimaal één vierde van het voer uit eiwitten bestaat.  Hierdoor wordt het voer in een klap een stuk gezonder voor jouw hond.