Wat is een externe harde schijf?

Iedere computer heeft een harde schijf. De een met meer opslag dan de ander. Je kan het gebruiken voor het opslaan van foto’s, video’s en bestanden. Maar de harde schijf wordt ook gebruikt voor het besturingssysteem. Als je merkt dat je computer of laptop steeds langzamer wordt, is het handig om wat te verwijderen of om een externe harde schijf aan te schaffen. Hiermee kan je al je bestanden gemakkelijk vanaf je computer overzetten op de externe harde schijf en gebruiken op elke willekeurige computer of laptop. 

externe harde schijf

Waar op letten bij een externe harde schijf?

 

Zoals bij een computer en laptop heeft de externe harde schijf een opslag capaciteit. Hierin zijn verschillende grootte te vinden. Zo hebben ze harde schijven van 120GB maar ook van 20TB. De een is compacter dan de ander. Als je de externe harde schijf alleen gaat gebruiken voor af en toe wat over te zetten, dan is 500GB meer dan genoeg. Als je heel veel foto’s, video’s en bestanden hebt, is het juist handiger om een harde schijf van bijvoorbeeld 2TB te nemen. Vergeet zeker niet te kijken of de externe hardeschijf wel voor jouw besturingssysteem gebruikt kan worden. Vaak is dit geen probleem voor een Microsoft computer maar voor een Mac-computer maakt dit wel veel uit.

 

Prijs

 

Gelukkig is er een ruime keuze in assortiment van tig verschillende merken en maten. Hoe minder geheugen, hoe goedkoper de externe schijf zal zijn. Een externe harde schijf van 1TB kan je al vanaf €50 euro vinden. Het is vaak wel zo dat hoe goedkoper de harde schijf is, hoe langzamer die zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *