Wol of katoen?

Wanneer je in de winter veel naar buiten gaat, om bijvoorbeeld te wandelen, dan is het handig om je warm aan te kleden. Daarbij wil je natuurlijk niet zo dik ingepakt zijn dat je 5 lagen met kleren aan hebt en amper kunt bewegen. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van kleding gemaakt van stoffen die de warmte van je lichaam isoleren. Deze kleding wordt vaak gemaakt van katoen of wol. Je kunt dit bijvoorbeeld kopen in een winkel gewijd aan jacht en outdoor. Ook kan zo’n winkel je adviseren over de juiste kleding jouw situatie. In deze blog wordt er uitgelegd wat kleding van katoen en wol precies voor voordelen hebben.

Voordelen

Wanneer je echt zoveel mogelijk warmte wilt vasthouden is het in eerst instantie altijd handig om voor wollen kleding te kiezen. Wol is op het gebied van isolatie namelijk de beste stof. Ze houden veel warmte vast en zitten ook vaak lekker. Een probleem van wollen kleding is echter wel dat de stof kriebelt. Het is belangrijk om goede kwaliteit wol te kopen. Hoe beter de kwaliteit van de wol namelijk is, hoe minder de stof kriebelt. Ook zijn sommige mensen allergisch voor wol. Dan is het natuurlijk helemaal niet handig om kleding van deze stof te kopen. Wol wordt tot slot vaak gebruikt bij jachtkleding

Het grote voordeel van katoen is de fijne eigenschap van het materiaal. Katoen blijft namelijk lang mooi en behoudt zijn pasvorm. Wel is het isolerende effect van katoen minders sterk dan dat van wol. Daarbij wordt katoen minder snel droog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *