Zo krul je jouw hairextensions

Misschien heb je krullen, maar kun je niet de juiste hairextensions vinden, of misschien wil je gewoon graag je haar een keertje krullen. Hoe dan ook, je hebt ook hairextensions en je wilt deze natuurlijk niet verpesten door ze met hitte kapot te maken. Om dat te voorkomen geven wij je wat tips voor het krullen van je hairextensions.

 

Of je nu de beste hairextensions van Hairextensions Voordeel hebt, of extensions van wat minder hoge kwaliteit. Extensions kunnen altijd gekruld worden. Dit moet je echter wel voorzichtig doen, want je extensions zijn een stuk gevoeliger dan je eigen haar. Hieronder schrijven we twee manieren om je extensions te krullen voor je uit.

Met aluminiumfolie

Neem een plukje haar van ongeveer drie tot 4 centimeter. Als je een grote krul wilt, kun je ook voor bijvoorbeeld 5 centimeter gaan. Hoe meer haar, hoe groter de krul namelijk. Het plukje haar draai je vervolgens in een rol als een soort slakkenhuisje, dit doe je tot waar je de krullen wilt hebben. Het rolletje pak je vervolgens in met een strook aluminiumfolie. 

 

Als het haar goed in is gepakt, zet je de stijltang op het ingepakte stukje haar. Doe dit voor ongeveer 10 seconden per stukje en verplaats de tang tussendoor langzaam over het pakketje, zodat alles goed warm wordt. Doe dit ook met de rest van je haar en haal de folie er pas af als alle pakketjes goed zijn afgekoelt. Gebruik een stijltang die niet al te heet is, dat kan namelijk schadelijk zijn voor je haar.

Met de krultang

Natuurlijk kun je ook je haar krullen met de krultang. Als je vaste extensions hebt, kun je je haar gewoon met de krultang krullen. Als je losse extensions hebt, zoals clip-in extensions, moet je ze krullen als ze niet bevestigd zijn. Zet je krultang niet hoger dan 160 graden, dat is namelijk slecht voor je extensions. Let er bij vaste extensions ook wel op dat je niet met de krultang tegen de bevestigingsstukjes van je extensions aankomt, deze kunnen dan namelijk stuk gaan.

 

Als je een clip-in extension hebt, moet je je haar dus op een andere manier krullen. Dit kun je het beste doen door de extension ergens anders aan te bevestigen, bijvoorbeeld aan een paspop of een kleerhanger. Vervolgens kun je de haren voorzichtig gaan krullen. Dit doe je in principe hetzelfde als bij de rest van je haar, maar het is wel even oefenen, aangezien de extension natuurlijk niet op je hoofd zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *